Wat is een back-up nu eigenlijk?

Een back-up is eigenlijk niets anders dan een reservekopie. Om deze reservekopie op de harde schijf van uw computer te maken heeft geen zin, want als er dan problemen zijn met uw computer zijn de originele bestanden én de kopieën niet bereikbaar. Deze reservekopie maakt u niet dus op uw computer, maar juist daarbuiten. Bijvoorbeeld bij een online service (‘in de cloud’) of op een usb-stick, externe harde schijf of een NAS systeem.

Waarom is het verstandig om een back-up te maken?

Op elke computer staan wel bestanden die u niet kwijt wilt raken. Misschien lijken ze zo op het eerste gezicht niet zo belangrijk, want u bekijkt of gebruikt het bestand eigenlijk nooit meer. Maar u wilt toch niet net dat ene filmpje van de eerste zwemles van uw zoon of de trouwfoto’s van uw dochter kwijtraken? En weet u nog die leuke vakantie in Portugal 10 jaar geleden, was oma daar nou nog bij? Het lijkt allemaal niet zo belangrijk, totdat u ze echt kwijt bent. Dat kunt u voorkomen door een goede back-up van de voor u belangrijke bestanden te maken. U hoeft daarbij absoluut niet een kopie van uw hele computersysteem of laptop te maken, want het besturingssysteem en de programma’s kunnen eenvoudig teruggezet worden, maar alleen van de voor u belangrijke bestanden zoals foto’s en documenten. Welke bestanden dat zijn, kan niemand, behalve uzelf, voor u beslissen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en geven u advies op maat welke oplossing het meest geschikt is voor u persoonlijk.